Pełna mobilizacja także w kuchennym wymiarze. Czyli będzie smacznie, ZDROWIEJ i pp (przez pół:).
Dziś przepis na wyśmienitego kurczaka z pieczarkami, kaszą jaglaną i czerwoną kapustą!.
Składniki:
pół piersi z kurczaka (sporej)
1 łyżeczka musztardy (ja użyłam sarepskiej)
1 średnia cebula
5-6 pieczarek
60g camembert
oliwa z oliwek
pieprz biały
sól
kasza jaglana ugotowana według przepisu na opakowaniu, w ilości dowolnej (zdrowa, pyszna i niskokaloryczna).
sałatka z czerwonej kapusty od lat niezmiennie ta sama kupowana w Almie:).
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oliwy z oliwek. Pieczarki oraz cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć a następnie kilka minut poddusić. Pierś z kurczaka podzielić na dwie części lekko rozbić, popieprzyć i delikatnie posolić. W między czasie rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180'C. Następnie piersi smarujemy z wierzchu musztardą, kładziemy na nie podsmażone wraz z cebulką pieczarki i układamy pokrojony w plasterki ser Camembert. Wkładamy do piekarnika (w żaroodpornym naczyniu) i pieczemy około 20 minut. W tym czasie przygotowujemy kaszę jaglaną.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz